Werkplaats

De werkplaats van Linthorst Snijtechniek biedt ruimte aan verschillende machines. De belangrijkste machines zijn de lasersnijmachine, waterjet / watersnijmachine, draaibank, het bewerkingscentrum en de kantbank. Al deze machines beschikken over CNC besturing, wat zeer nauwkeurig werken mogelijk maakt. Naast deze machines beschikt Linthorst over diverse technieken voor lassen, slijpen, boren, buigen en persen.

De lasersnijmachine is geschikt voor het snijden van staalplaten tot en met 8mm dik en RVS platen tot en met 3mm dik. Het maximale formaat wat gesneden kan worden zijn platen van 2500mm bij 1250mm.

De waterjet / watersnijmachine werkt door middel van een waterstraal met een druk van 3000 bar. Aan deze waterstraal wordt een kleine hoeveelheid zand toegevoegd om de straal "scherp" te maken. Doordat de machine per materiaalsoort kan worden ingesteld is het mogelijk om naast staal, RVS en aluminium ook materialen als hout, glas, marmer, kunststof, schuim, rubber en (natuur)steen te snijden. Dit alles is mogelijk bij materiaaldiktes variërend van enkele millimeters tot wel 100 millimeter.

De draaibank wordt gebruikt om cilindervormige werkstukken te bewerken. Door diversiteit in het gereedschap zijn er ontelbare mogelijkheden wat betreft draaiwerk. De draaibank beschikt over een teach in functie waardoor kleine series draaien tot de mogelijkheden behoort. De doorlaat van deze machine is 80mm.

Met het 3-assige bewerkingscentrum is het mogelijk om te frezen, boren en tappen in één machine. De machine beschikt over 30 verschillende houders waarin gereedschap kan worden geplaatst. Door de wisselautomaat in combinatie met programmering van de machine is het mogleijk om snel te wisselen tussen verschillende gereedschappen, waardoor het bewerken bijna continu kan doorgaan. Het werkbereik van het bewerkingscentrum is 1000mm x 500mm x 500mm.

De kantbank wordt gebruikt om plaatmateriaal in een bepaalde hoek te zetten. De 70-tons kantbank maakt het mogelijk om materiaal tot 6 millimeter probleemloos te zetten over een lengte van 2100mm. 

Lasersnijmachine Kantbank Watersnijmachine Draaibank Bewerkingscentrum