Boorborstel Speciaal

De Boorborstel Speciaal is vooral ontwikkeld voor potten met een grote plugmaat. In tegendeel tot de originele boorborstel word bij de boorborstel Speciaal de potgrond via de bovenkant afgevoerd en niet onderin de pot samengedrukt. Hierdoor neemt de hoeveelheid potgrond die nodig is per pot af. De afmetingen van de boorborstel Speciaal zijn aan te passen naar de wens van de klant. Voor een aantal potten zijn er ook standaard boorborstels zoals een boor voor de vierkante p9 plug.

 

De boorborstel Speciaal werkt met een conische plug(plugmaat). Met deze conische plug wordt een gat geboord in de potgrond. In tegenstelling tot de originele boorborstel neemt het toerental van de boorborstel Speciaal niet af. Dit is zodat dat het overige potgrond goed naar boven word afgevoerd. De Boorborstel Speciaal is ook net als de boorborstel origineel geschikt zowel voor ronde en vierkante potten.

 

Er kan worden gekozen om extra diep te boren, in dat geval zal er worden afgestrooid met bijvoorbeeld bark. Indien er geen afstrooimiddel wordt gebruikt wordt de boor minder diep afgesteld zodat de bovenzijde van de pot mooi schoon geborsteld wordt.

 

De boorborstel Speciaal word niet geproduceerd met een draaibank zoals de originele boorborstel, maar word geproduceerd met een 3d printer.

 

De boorbostel speciaal kan worden aangevraagd via onze mail.