De Barkstrooier

De Barkstrooier is een afstrooimachine voor de tuinbouw industrie. De Barkstrooier strooit bark (boomschors) op potten en containers, met als doel "levermos" te voorkomen en de onkruiddruk te verkleinen. Een bijkomend voordeel is de visuele meerwaarde die aan de planten wordt meegegeven door het bovenste laagje bark in plaats van potgrond.

De werking
De Barkstrooier kan worden geplaatst achter iedere oppotmachine en strooit direct na het oppotten de potten of containers af met een dunne laag bark. De barkstrooier heeft een voorraadbak met een inhoud van 500 of 1000 liter.

Een in snelheid regelbare vijzel brengt de bark naar de uitstorttrechter. De uitstorttrechter bevindt zich boven de snarenband en kan worden ingesteld op de pot- en stekmaat. Er zijn verschillende soorten uitstorttrechters mogelijk zodat zowel enkelrijige, dubbelrijige of trays kunnen worden afgestrooid.

Aan de snarenband is een trilmechanisme gekoppeld. Bij het afstrooien van de bark zorgt dit ervoor dat de bark goed over de pot of container wordt verdeeld. De teveel gedoseerde bark wordt, vanaf de opvangbak onder de snarenband, met een retourvijzel weer teruggestort in de voorraadbak.

De Barkstrooier is inmiddels meer dan 50 keer verkocht en draait onder andere in Nederland, Duitsland, België en Italië.